Wednesday, 24 April 2013

TERKINI!!!!HADI AWANG TOLAK ANWAR???KENAPA???

"Kami tidak boleh menerima calon keadilan sebab itu kami meletakkan calon sendiri"
Dalam bahasa kasarnya "Tolak Calon PKR" dalam sinisnya...Anwar tidak lagi calon PM pakatan jika memerintah, Malah kepada Puak DAP pun pergi jahanam jika tak mahu laksana Hudud?!

Pendedahan yang menggemparkan oleh Presiden PAS, Abdul Hadi Awang mengenai kewujudan aktiviti pengedaran pil kuda membabitkan calon PKR adalah satu dakwaan yang cukup serius dan tidak boleh dipandang ringan sama sekali.

Dakwa Presiden PAS itu, “ada calon-calon yang kita khuatir, tak perlu kita sebut, tukang edar pil kuda. Nak jadi calon macam mana? Orang PAS tak boleh kerja calon macam ini. Terang-terang saya sebut. Orang Keadilan pun tak terima.”


Hadi tentu ada asas kukuh bila membuat dakwaan tersebut apatah lagi beliau menegaskan itulah puncanya yang menyebabkan PAS sengaja menghantar calon-calonnya bertanding di beberapa kawasan yang dikhususkan kepada PKR.

Begitu pun tetap wujud persoalannya, kenapa hanya ketika penamaan calon baru PAS bertindak? Sedangkan PAS mempunyai masa berhari-hari lamanya untuk mendesak pucuk pimpinan PKR menghalusi semula calon mereka seterusnya diganti dengan calon baru. Tapi tidak dilakukan, pelik bukan?

Menariknya sehari selepas Hadi membuat pendedahan itu, PKR kemudiannya mengarahkan tiga orang calonnya yang bertindih dengan PAS di DUN Bukit Besi, Seberang Takir dan Kota Putera di Terengganu menarik diri dari bertanding dalam PRU-13.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...