Saturday, 20 April 2013

RAKYAT PERAK!!! Kita Bangkit Cari Mamat Ni Sampai Lubang Cacing!!

Kurang Hajau!!!! Siapakah mangkuk hayun ini. Pihak polis berlu segera mengambil tindakan.


Apabila sudah taksub dan mula dilatih oleh anasir2 jahat, maka ada rakyat yang sudah menunjukkan sikap kurang ajar kepada Raja-Raja Melayu.


Sebelum ini, macam2 kisah kita dengar mengenai tindakan ahli atau pemimpin parti pembangkang termasuk Nick Ajis yang mempermainkan dan menghina institusi Raja-Raja Melayu. Malah Cina DAP adalah yang paling kurang ajar dalam menghina institusi Raja-Raja Melayu dan Ketuanan Melayu di Malaysia


Sedangkan CINA DAP patut tahu bahawa mereka adalah BANGSA PENDATANG...Negara asal mereka bukan Malaysia tetapi CHINA. Sebab itu mereka sedang berusaha untuk menjadikan Malaysia negara huru hara dengan membangkitkan macam2 isu termasuk menggunakan kalimah Allah untuk bible dn menghina Raja-Raja Melayu.


Sebelum ini....


RAJA MUDA PERAK MURKA TITAH BAGINDA DIMANIPULASI PAKATAN RAKYAT!!!

Pemangku Sultan Perak, Raja Dr Nazrin Shah meluahkan rasa kesal terhadap pihak-pihak yang memanipulasi titah baginda untuk meraih sokongan politik khususnya menjelang Pilihan Raya Umum ke-13.

Menurut baginda, ada pihak memanipulasi titah dengan bagi meningkatkan pengaruh kumpulan politik tertentu dan merendahkan lawan politik.
Titah Raja Nazrin, perbuatan itu telah memberikan gambaran tidak betul dan boleh menimbulkan salah faham dalam kalangan sebahagian rakyat kerana seolah-olah baginda secara langsung telah menzahirkan sokongan terbuka kepada kumpulan politik tertentu.

“Sebarang perbuatan yang mengaitkan nama dan batang tubuh beta untuk meraih sokongan politik, sebenarnya boleh disifatkan telah mengheret istana ke dalam kancah politik kepartian serta boleh dianggap telah melanggar tatasusila serta kesopanan adab dan tertib berpolitik secara berhemah.

“Pilihan raya umum ke-13 akan berlangsung dalam tempoh terdekat. Diingatkan bahawa dalam keghairahan untuk mendapat sokongan politik, jangan sampai adat dan resam budaya bangsa dicemarkan.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...