Thursday, 25 April 2013

PKR SEMAKIN KURANG AHLI.JIKA ADA PUN NAK DIPECAT??JAWABNYA BERKUBURLAH SELEPAS PRU NANTI...

PKR pecat dua ahli tanding Bebas
sidang media oleh PKR Perak

Dua ahli PKR yang bertanding sebagai calon Bebas, iaitu Ketua Cabang PKR Tapah, Ridzuan Bani dan Ketua Cabang Tanjung Malim, Mejar (B) Kamal Badri Tak M Zainudin akan dipecat dari keahlian PKR Perak.Ridzuan akan bertanding sebagai calon Bebas bagi kerusi Parlimen Tapah, manakala Kamal Badri akan bertanding di kerusi Dun Behrang.

Pengarah Pilihan Raya PKR Perak, Ismail Yusop (  Mail Liquid)  berkata, siasatan terperinci sedang dijalankan termasuk melakukan tindakan sama kepada penyokong dan pencadang kedua-dua individu berkenaan.

"Kepimpinan parti anggap tindakan dua ahli itu tidak mengejutkan, namun sangsi dengan niat sebenar mereka bertanding sebagai calon Bebas.

"Kita akan sarankan kepada pimpinan pusat untuk memecat mereka dari parti. Mereka mungkin berbuat demikian kerana tidak disenaraikan sebagai calon," katanya pada sidang media di Pejabat PKR Negeri Perak, semalam.

Tambahnya, perkara itu membuktikan pilihan pucuk pimpinan PKR adalah tepat kerana calon dilantik mewakili parti mesti taat setia kepada parti serta perjuangan, tidak kira dicalonkan atau tidak.

Taipingmali ingin bertanya , apakah tindakan yang akan diambil kepada ahli parti PKR yang menutup bilik gerakan di Bukit Gantang kerana tidak bersetuju dengan calon luar yang bertanding di Kuala Sepetang. Pkr
juga perlu memecat ahli Pkr yang tidak membantu calon.  Maklumat yang diperolehi dari Bukit Gantang menyatakan  AMK tidak akan membantu jentera pilihanraya Kuala Sepetang tetapi akan ke Sg Acheh untuk  membantu Chegu Bard di sana.

Perbuatan tersebut sepatutnya tidak berlaku.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...