Wednesday, 17 April 2013

PANASS !! NURUL IZZAH PANAS LUBANG JUBOR KOME OIT!!






Apa kecoh-kecoh ni Nurul Izzah, anak kesayangan Anwar Ibrahim?

Korang nak tahu tak? Sebenarnya jadi wakil rakyat ni senang je. Tak payah turun padang, tak payah berpanas nak ziarah mangsa kebakaran, tak payah berhujan nak lawat mangsa ribut. Sambil goyang kaki makan angin kat luar negeri pun boleh!

Haaaa… Macam mana caranya? Mudah… Mari kita tanya pendapat pakar, Puan Nurul Izzah.



“I tengok twitter Raja Nong Chik je untuk mengetahui perkembangan kawasan Lembah Pantai. Lepas tu I suruh wakil I turun then I akan claim kredit kononnya semua bantuan atau sumbangan adalah inisiatif I. Dengan berbuat demikian, I tak perlu buang masa turun kawasan kerana I lebih suka makan angin di luar negara sambil memburukkan nama Malaysia di mata dunia. Cuma sebab pilihan raya dah dekat, maka I terpaksa turun untuk raih sokongan pengundi. Kalau tak, tak kuasa I nak jejak Lembah Pantai ni.”

Oooooh begitu rupanya cara menjadi wakil rakyat. Senang je.. Patut pun ramai orang nak jadi wakil rakyat!

Contoh terbaik aksi Nurul ialah semasa kebakaran di Blok B, PPR Kerinchi. Baca ikut twitter Raja Nong Chik, lepas tu hantar wakil. Tak payah turun sendiri pun takpa.

Wakil rakyat macam ni ke yang kita nak untuk Lembah Pantai? Lepas menang dulu jarang tunjuk muka, tapi bila PRU dah dekat baru nak muncul? Kalau pilih lagi silap besar la orang Lembah Pantai

1 comment:

  1. http://perakrawk.blogspot.com/2013/04/terkini-ge13-senarai-nama-calon.html

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...