Friday, 29 March 2013

ANWAR IBRAHIM DICABAR MENAFIKAN FOTO2 INI????


Sebelum ini pemimpin pembangkang sering menuduh kerajaan BN sebagai boros dan suka membazir. Dan untuk menunjukkan bahawa mereka 'walk their talk', maka kita didendangkan dengan pelbagai foto dan twitter pemimpin pembangkang 'sanggup' menggunakan Air Asia, kos murah.

Ketika itu, ramai penyoking pembangkang yang 'kagum dan terharu' dengan sikap pemimpin pembangkang yang 'sanggup bersama-sama rakyat' di penerbangan kos rendah.

Tetapi malangnya, pemimpin pembangkang itu hanya sekadar lakonan dan buat sementara waktu sahaja. 'Walk their talk' hanya sekadar membohongi rakyat sekalian.

Cerita terbaru tentang Anwar Ibrahim beraksi dalam private jet bersama beberapa kepimpinan parti pembangkang sudah tentu menimbulkan persepsi negatif kepada rakyat.

Rakyat sudah pasti ingin tahu kewujudan jet peribadi, pemilik dan kaitannya dengan Anwar Ibrahim dan Pakatan pembangkang.

Dalam masa yang sama, foto-foto dalam jet peribadi itu akan memualkan rakyat yang sering mengaitkan pemimpin politik sebagai elitis, suka menunjuk-nunjuk dan tidak sedar diri.

Kemewahan interior design bas 2 tingkat Anwar merupakan satu lagi perkara yang mendatangkan mual rakyat.

Persoalan besar ialah apakah Anwar Ibrahim berani menjawab soalan-soalan yang diutarakan di bawah?

Sila baca :
AIDCNews – 21/09/12 – Facebooker ANTI-Semua-Salah-UMNO-ASSU menyiarkan foto-foto koleksi pemimpin PKR  termasuk ketua umumnya, Datuk Seri Anwar Ibrahim dalam sebuah jet peribadi yang didakwa dipetik dari facebook Naib Presiden PKR, Tian Chua.

"Jika sebelum ini mereka bermewah-mewah dengan bas RM500K, kini beralih rasa kepada jet peribadi pula! Dan lebih parah, ini semua berlaku ketika mana mereka hanya menguasai beberapa negeri sahaja!“
"Apkah kepentingan pembelian jet mewah peribadi ini kepada rakyat di bawah pentadbiran PR?!!“Perkara ini didedahkan sendiri oleh Tian Chua secara tidak sengaja melalui ruang sosial,” dakwa facebooker itu.

Facebooker itu juga turut mencabar Anwar menafikan penyiaran foto-foto tersebut.

"Bayangkanlah, kalau Penasihat Ekonomi Negeri yang bergaji RM 1 pun boleh melodehkan wang rakyat ke tahap ini, cuba fikir-fikirkan apa pula yang MB dan barisan exco-exconya boleh buat ke atas kekayaan Negeri…

"Beranikah Anwar Ibrahim mengeluarkan kenyataan rasmi menolak gambar-gambar yang disebarkan sendiri oleh ahli Parlimen Batu, Tian Chua,” cabarnya.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...